پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 234
نویسنده : بسطام تی وی

 

دیدار معاون استاندار و فرماندار شهرستان شاهرود ، مشاور استاندار سمنان و بخشدار بسطام با خانواده معزز معلم شهید والامقام موسی الرضا سعدی




یادواره شهدای شهربسطام
نوشته شده در سه شنبه 1 مرداد 1398
بازدید : 217
نویسنده : بسطام تی وی


:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: یادواره شهدای شهربسطام ,



اولین دوره آموزش مهارت های پیش از ازدواج
نوشته شده در دو شنبه 31 تير 1398
بازدید : 217
نویسنده : بسطام تی وی1

اولین دوره اموزش  مهارت های پیش از ازدواج به مناسبت هفته ازدواج در بسطام

پنجشنبه ساعت 17:30 الی20:30

در شهرداری بسطام




بازدید : 211
نویسنده : بسطام تی وی

وضعیت ژئوپولتیک بسطام از نظر موقعیت جغرافیایی و ارتباطی

تقسیمات کشوری ایران به دوره داریوش اول هخامنشی مقارن با قرن پنجم پیش از

میلاد مسیح باز می گردد.

انوشیروان نیز اولین گامی که در تقسیمات کشوری برداشت تقسیم کشور، به چهار ایالت استان بزرگ به شرح زیر بود:

۱.شرق (خراسان و کرمان)

۲. غرب (عراق و بین النهرین)

٣. شمال (ارمنستان و آذربایجان)

۴. جنوب (فارس و خوزستان).

شاهراه اشکانی از سوی بخش های غربی ابر شهر، خوارنه و مکینه (قومس) و به گفته بطلمیوس سمینه (سمنان) به هیرکانیه می رسید. سمنان احتمالا ایستگاهی میان آپامیه (خوار) و چهار راه هکاتم پولیس (دامغان) بوده است این شهر سلوکی، پارتی، ساسانی، به منزله کلید و مرکز شبکه دفاعی بود. یزدگرد دوم آنجا را پایگاه نیرومند مرزی، در آن گوشه برای جلوگیری از پورشهای غارتگر ساخت. راه از آنجا به قومس از طریق بسطام ادامه می یافت.؟

در گذشته راه هایی که از خراسان و قهستان می گذشت یکی شاهراه بزرگ خراسان بود که . آن طرف بسطام، داخل خاک خراسان می شد و از آن جا تا نیشابور دو شاخه می گشت: راه شمالی یعنی راه کاروانی از بسطام به جاجرم می رفت و جلگه جوین را طی کرده از «از ادوار عاشت و به نیشابور می رسید. تمام این راه را حمدالله مستوفی و قسمتی از آن را اصطخرى و ابن حوقل وصف کرده اند. راه جنوبی که کوتاه تر از راه شمالی بود راه جایاری بود که به نیشابور منتهی می شد این راه از بذش در دو فرسخی بسطام آغاز گردیده از دامنه جبال می گذشت و کویر را در سمت راست می گذراند و به اسد آباد [عباس آباد میامی می رسید، سپس از بهمن آباد یا مزینان عبور می کرد و در آن جا شاخه ای منشعب شده به آزادوار می رفت، اما راه اصلی هم چنان به طرف شرق سیر می کرد و از سبزوار گذشته به نیشابور می رسید. ایالت بسطام و شاهرود از دهملا شروع می شد و به عباس آباد منتهی میشد.؟

راههای مواصلاتی و ارتباطی قدیم شاهرود و منطقه پشت بسطام به مازندران و طبرستان از سه طریق بوده است:

۱- از راه قلعه نوخرقان و غرب روستای ابر به سر کوه و شیرنوا با رباطهای رفاهی بین راه

۲- از راه بالا سر میغان به سیاه مرگو و استان و رحمت آباد و فاضل آباد که راه پیاده و چارپاداری گفته میشود

٣- از راه شاهکوه بالا و چهار باغ به گرگان

راهی از شاهرود به شمال خراسان می رود از طریق بسطام و جاجرم و دره اسفراین، که در قرون وسطی شهری به همین نام در آنجا بوده و راهی جداگانه گرگان را به بسطام مربوط می ساخت. سرانجام راهی از بسطام از طریق جاجرم به سوی سرحدات شمالی خراسان و سواحل اترک و خان نشین های کرد بجنورد و قوچان و دره گز میرود.۴ راه ابریشم معروف که شاهراه ارتباط شرق و غرب ایران از قدیم الایام بوده این جاده از سراسر ایالت قومس و شهرهای سمنان و دامغان و بسطام عبور می کرده است.ه

پس از استقرار مشروطیت در ایران نیز بر اساس قانون تشکیل ایالات و ولایات در سال ۱۳۲۵ هجری قمری)، ایران به چهار ایالت (آذربایجان، کرمان، بلوچستان، فارس و بنادر خراسان و سیستان و چندین ولایت تقسیم گردید. شهرستان های سمنان و دامغان و شاهرود و بخشها و دهستانهای تابعه آن جزء ایالت قومس بوده اند، ولی سپس از نظر تقسیمات کشوری جدید این ایالت به نام «فرمانداری کل سمنان» نامیده شد.

در آبان ماه ۱۳۴۵ شمسی ایران از نظر تقسیمات کشوری به ۱۳ استان و ۸ فرمانداری کل تقسیم شد که مجموعا ۱۴۶ شهرستان داشت و فرمانداری کل سمنان شامل سمنان (مرکز فرمانداری کل)، شاهرود (بسطام و …) و دامغان بوده است.

فرمانداری کل سمنان در حدود ۸۱۵۹۸ کیلومتر مربع مساحت دارد و بین ۳۴ درجه و ۱۷ دقیقه تا ۳۷ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۴۷ دقیقه تا ۵۷ درجه و ۱۰ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است.

استان سمنان در سال ۱۳۸۵، دامغان ۲ بخش و ۳ شهر، سمنان ۳ بخش و ۴ شهر، شاهرود ۴ بخش و ۶ شهر، گرمسار ۳ بخش و ۳ شهر داشته است.

مساحت استان سمنان ۹۷۴۹۱ کیلومتر مربع و ۵.۹۹درصد مساحت کل کشور را داشته است. استان سمنان هم اکنون (۱۳۹۴) دارای ۸ شهرستان، ۲۰ شهر، ۱۵ بخش و ۳۱ دهستان است.

استان سمنان در دامنه های جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده، که ارتفاع آن از شمال به جنوب کاسته شده و بالاخره به دشت کویر ختم می شود. شهرستان های تابعه این استان عبارت است از: گرمسار، دامغان، سمنان، شاهرود، میامی، سرخه، مهدی شهر و آرادان.

 

 



هشدار پلیس فتا در مورد نرم افزار تغییر چهره
نوشته شده در دو شنبه 31 تير 1398
بازدید : 371
نویسنده : بسطام تی وی

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به کاربران فضای مجازی درباره استفاده از نرم‌افزار تغییر چهره faceapp هشدار داد

همه تصاویر و اطلاعاتی که با این نرم‌افزار به اشتراک گذاشته می‌شود به سروری در خارج از کشور منتقل می‌شود.


:: موضوعات مرتبط: , ,



شناسنامه آثار تاریخی بسطام
نوشته شده در یک شنبه 30 تير 1398
بازدید : 238
نویسنده : بسطام تی وی

در کتاب معماری اسلامی ایران در دوره ایلخانان اثر دونالدن ویلبر  درباره بناهای تاریخی بسطام چنین آمده است:

قریه کوچک بسطام، کمی خارج از جاده تهران و مشهد در شش کیلومتری شمال شهر شاهرود  قرار دارد.

در حوالی قریه دو گروه ساختمانی در مجاورت یکدیگر وجود دارد که بعضی از عناصر آنها متعلق به زمان مغول است که عبارت باشند از ناحیه مقبره بایزید و مسجد جامع که در کنار آن مقبره برجی معظمی وجود دارد در کتاب «بررسی هنر ایران» شرح این ساختمان، که از گزارشهای مسافران و سیاحان اخذ شده، داده شده است. در این شرح مختصر فقط خصوصیات عمده آنها ذکر گردیده ولی باید در نظر داشت که ساختمانهای این محل شایسته آن است که جداگانه در کتابی مورد بحث قرار گیرد.

ساختمان مرقد بایزید ممکن است چندی بعد از مرگ آن مرد مقدس در اواخر قرن نهم میلادی (سوم هجری) صورت گرفته باشد(۳) آثار مختصری از بقایای دیوار دوره سلجوقی در این ناحیه مشهود است. یک مناره موجود است که متعلق به دوره سلجوقی است و همچنین مسجد این ناحیه از همان دوره است، زیرا قسمتی از دیوار آن، که حاوی تاریخ ۵۱۴ هجری (۱۱۲۰ میلادی) است باقی مانده است.

ساختمانهای اضافی در اوایل دوره ایلخانی انجام یافته و خانیکف Khanikoff از محرابی نام می برد که تاریخ ۶۶۰ هجری (۱۲۶۲ میلادی) بوده و عمل «محمد بن احمد» نوشته شده است، ولی اکنون در محل خود نیست. بعدا در همین دوره ابنیه مفصل تری در دو زمان مختلف ساخته شد. شخصی به نام محمد بن الحسین ابی طالب دامغانی که درکتیبه نام او به عنوان مهندس و معمار و گچ کار برده شده است، ظاهر متصدی عملیات ساختمانی زیارتگاه و سایر ابنیه بوده است. در کتیبه ای به تاریخ ۷۰۲ هجری (۱۳۰۲ میلادی) گفته شده است که برادرش حاجی کمک و دستیار او بوده است. در زمان سلطنت غازان خان مسجد واقع در محیط زیارتگاه تعمیر و با گچ کاری تزیین و محراب عالی به امضای محمد بن الحسین مورخ ۶۹۹ هجری (۱۲۹۹ میلادی) در آن ساخته شد. در کتیبه محراب و گچ بری آن نام غازان خان و برادرش اولجایتو، که در آن موقع حاکم خراسان بود، برده شده است.

در دوره دوم ساختمانی شاید محوطه این ناحیه زیارتگاه ساخته شده باشد، ولی فقط دو قسمت است که می توان به طور حتم به آن دوره نسبت داد. یکی از آنها سر در ورودی و راهروی سمت مشرق دستگاه است و دیگری ایوانی است که در آن سمت صحن، در مقابل راهروی ورودی، ساخته شده است.

سر در ورودی دارای نقشه مرسوم و نیمه گنبد است که با مقرنس کاری گچی پر شده است. سطوح همه دیوارها با طرحهای سفالی از قطعات العابدار و قسمتهایی از سفال بی لعاب برجسته پوشیده شده است. این سفال با سفال هم عصر خود، که در مغرب ایران به کار رفته از لحاظ نوع اختلاف دارد. در مغرب سفال در طرحهای مشبک هندسی به کار رفته و واحدهای آن مربع و مستطیل و مثلث است. در بسطام طرحها أساسا باریکه یا حاشیه عناصر به هم پیوسته است و قطعات جداگانه متوازی السطوح یا اشکال پیچیده دیگر است. بعضی از قطعات، نقوش برجسته قالبی دارند و رنگ سفال لعابی آبی آنها تیره تر و ناصاف تر از مغرب ایران است. دیوار راهروی پشت سر در ورودی با گچ بری سفید که در آن طرح آجری به کار رفته، پوشیده شده است، در یکی از حاشیه های گچ بری نام اولجایتو و تاریخ ۷۱۳ هجری (۱۳۱۳ میلادی) دیده می شود و در آن قید شده است که عمل محمد بن الحسین می باشد.

سر در وصل به راهرو و بنابراین در همان تاریخ ساخته شده است.

ایوانی که در آن طرف صحن، مقابل مدخل، واقع است، دارای تزیین سفالی شبیه به سر در ورودی است. از محل و موقعیت نسبی آن می توان تصور کرد که مدخل صحن دیگری بوده است که اکنون اثری از آن

وجود ندارد.

دستگاه ساختمانی که در جنوب زیارتگاه بایزید واقع و مرکب از برج و مسجد جامع است، از قرار معلوم در یک زمان، در دوره سلطنت غازان خان ساخته شده و محل برج قبل از آغاز ساختمان مسجد تعیین شده بوده است.

برج، که قسمت خارجی آن لبه دار و مضرس است، خیلی شبیه برج علاءالدین در ورامین است ولی به خوبی آن سالم نمانده است.

در بالای لبه ها در حاشیه کتیبه دار یا سفال دور بنا ساخته شده است و روی آن خوانده شده است.

فریزر Frazer از کتیبه ای بالای در ورودی برج که تاریخ ۷۰۰ هجری (۱۳۰۰ میلادی) داشته نام می برد ولی احتمال کلی می رود که این همان کتیبه سر در مسجد جامع باشد که هنوز در محل خود موجود است و عبارت آخر کتیبه از این قرار است «… در نیمه ماه شوال سنه… ۷۰۰…)

مسجد جامع که مستقیما در مقابل برج ساخته شده، شامل صحنی است که دور آن در سمت مشرق شبستان و در سه طرف دیگر راهرو و دهنه است، در سمت جنوب صحن طاقهای متقاطع سه دهنه دارای رأس شکسته هستند که از خصوصیات کلی آن دوره است و بر دیوار دهنه مرکزی محراب گچ بری شده عالی وجود دارد.

بر تزیین گچ بری این ناحیه و در بالای در برج تاریخ ۷۰۲ هجری (۱۳۰۳ میلادی) و ۷۰۶ هجری (۱۳۰۶ میلادی) نقش است.

طرح هندسی گچ بری شخص را به یاد تزیین سفال سر در ورودی مقبره می اندازد.




بازدید : 233
نویسنده : بسطام تی وی

همایش دوچرخه سواری در بسطام به مناسبت یادواره شهدای این شهر

عصر دیروز با حضور ورزشکاران رده سنی مختلف ،همایش دوچرخه سواری در بسطام برگزار شد ،

این همایش که از آستان مقدس امام زاده محمد بسطام شروع شد در گلزار شهدا با مراسم غبار روبی، گل افشانی مزار مطهر شهدا توسط جوانان ورزشکار و اجرای برنامه هایی برای جوانان به پایان رسید.




بازدید : 347
نویسنده : بسطام تی وی

جواد عجم مدیر امور اجرایی انجمن او_اسپرت کشور شد .

طی حکمی از سوی رئیس انجمن ورزش او_اسپرت کشور ، جواد عجم به عنوان مشاور رئیس و مدیر امور اجرایی این رشته ورزشی انتخاب شد .

آقای عجم عضو شورای اسلامی شهر کلاته خیج است

 


:: برچسب‌ها: جوادعجم،شورای اسلامی شهر کلاته خیج،بسطام تی وی ,



همایش دوچرخه سواری
نوشته شده در پنج شنبه 27 تير 1398
بازدید : 265
نویسنده : بسطام تی وی

همایش دوچرخه سواری

در آستانه یادواره شهدای شهر بسطام برگزار می شود.

 پنج شنبه ساعت ۱۷
 مکان شروع آستان مقدس امامزاده محمد بسطام


:: موضوعات مرتبط: , , ,
:: برچسب‌ها: بسطام،بسطام تی وی،شاهرودسوئیت،همایش دوچرخه سواری،آستانه یادواره شهدای شهر بسطام ,



اهدای جوایز مسابقه عکاسی رسانه بسطام تی وی
نوشته شده در پنج شنبه 27 تير 1398
بازدید : 277
نویسنده : بسطام تی وی

اهدای جوایز مسابقه عکاسی رسانه بسطام تی وی

در محل مجموعه قنات بسطام ،طی جلسه ای با حضور برندگان و تیم رسانه بسطام تی وی جوایز نفیسی به نفرات برتر مسابقه عکاسی از طرف تیم این رسانه اهدا شد .


:: موضوعات مرتبط: , , ,
:: برچسب‌ها: بسطام , بسطام تی وی , شاهرودسوئیت , مسابقه عکاسی رسانه بسطام تی وی ,